В Studio7Function ще тренирате функционално. Най- добрият начини за повишаване на ефективността на тялото и справяне с ежедневните физически задачи е функционалната тренировка. При нея упражненията са насочени към подобряване на функционирането и работата на тялото в извършване на определена дейност, а не просто тренирането на отделни мускули.

Функционалните тренировки включват специално подбрани упражнения, които симулират натоварването от ежедневните ни занимания, дадена работа или спорт, като така тренират мускулите и движенията, свързани с тях. За разлика от други методи, при функционалните тренировки, мускулите от различните части на тялото се тренират заедно и координирано, като това спомага за хармоничното развитие на тялото и неговите качества. Характерно за функционалните упражнения е, че те са многоставни и често включват уреди като медицински топки, пудовки, въжета, ластици, лостове и други аксесоари. Тялото се натоварва във всички равнини и няма изолирани упражнения неестествени за ежедневните движения на човек.

Все повече хора в днешно време се интересуват как да подобрят здравето си, визията, да повишат енергията си и да бъдат по-успешни в живота.